Verslaafd aan Indiefolk?

Door -Cn- op dinsdag 16 juli 2013 00:01 - Reacties (7)
Categorie: Muziek, Views: 2.806

Muziek, iets wat ik eigenlijk geen dag kan missen. Onderweg in de trein, bus of lekker relaxed in het zonnetje heb ik altijd wel me oortjes of bluetooth speakertje mee. Bijna alle genres muziek vind ik aangenaam maar de laatste tijd ben ik gehersenspoeld door Indiefolk.

Vorig jaar was ik het web aan het afspeuren opzoek naar nieuwe muziek om op mijn mobiel te zetten en stuitten ik op Daughter. Een ontdekking waar ik heel erg blij mee was. De heerlijke melancholische muziek die hun maakte kreeg me in binnen enkele minuten helemaal "Zen". Na wat verder te graven had ik 1 ep gevonden van deze in 2010 opgerichte 3 koppige Engelse indiefolk band en deze heb ik helemaal grijs gespeeld. Na een aantal maanden hadden ze een 2de ep uitgebracht en ik kon me geluk niet op :) Daarnaast waren ze begonnen met hun eerste album. Na de aankondiging dat ze in de melkweg een headliner show zouden geven heb ik geen moment getwijfeld en ben ik er gelijk heen gegaan. Wat een ervaring was dat. Een volle zaal en iedereen is muisstil en golft mee op de heerlijke live muziek.

Hier hun eerste officiŽle Europese Single van hun album "If You Leave"


Ik kwam thuis en dit alles smaakte naar meer. Ik wilde meer muziek hebben waar ik heerlijk relaxed van kon genieten en zo begon de zoektocht naar meer indiefolk. Ik vond een handvol indiefolk artiesten waar ik mijn honger tijdelijk mee kon stillen en deze wil ik ook graag met jullie delen.

Lianna La Havas - Een Engelse indiefolk en soul zanger. Dit maakt een leuke combinatie die terug te horen in haar muziek. Ook zeker een aanrader

Lucy Rose - Ook Engels, al vanaf 2009 aan de weg aan het timmeren met indiefolk en folkrock. Heeft een super album gemaakt die ik met klem aanraadt als je van dit soort muziek houdt.

Een mooie single van haar recente album "Like I Used To"


Dus voor de aankomende tijd heb ik weer even wat om naar te luisteren :) als iemand tips heeft voor goeie indiefolk of in die richting dan hoor ik dat graag.

Volgende: Ik stel U voor aan Anavae 03-'12 Ik stel U voor aan Anavae

Reacties


Door Tweakers user RSpliet, dinsdag 16 juli 2013 00:22

Ik neem aan dat Florence + the Machine bekend is? :)

Door Tweakers user Sorbo, dinsdag 16 juli 2013 00:27

Ik geniet zelf altijd van Blind Pilot, Conor Oberst/Bright Eyes, The Shins, Villagers, The Decemberists, Eddie Vedder's akoestische soloalbums en mijn all-time favoriete artiest Ben Cooper, de man achter Radical Face en Electric President.

Ze vallen niet allemaal binnen jouw straatje, maar wie weet zit er wat tofs voor je tussen :)


Door Tweakers user Blonde Tux, dinsdag 16 juli 2013 18:59

OOh Lianna. wat een mooie vrouw! Afgelopen werchter figuurlijk aan haar lippen gehangen.

Door Tweakers user - peter -, dinsdag 16 juli 2013 19:13

woei, Daughter. Die heb ik dit jaar ongeveer op repeat maanden geluisterd. Ze komen in November weer naar NL. Dan ga ik eindelijk ook!

Door Tweakers user Ulster Seedling, dinsdag 16 juli 2013 23:55

Voor de luien onder ons: ook te vinden op Spotify en Rdio.

Door Tweakers user -Cn-, woensdag 17 juli 2013 12:21

RSpliet schreef op dinsdag 16 juli 2013 @ 00:22:
Ik neem aan dat Florence + the Machine bekend is? :)
Ja zeker net zoals The XX :)
Sorbo schreef op dinsdag 16 juli 2013 @ 00:27:
Ik geniet zelf altijd van Blind Pilot, Conor Oberst/Bright Eyes, The Shins, Villagers, The Decemberists, Eddie Vedder's akoestische soloalbums en mijn all-time favoriete artiest Ben Cooper, de man achter Radical Face en Electric President.

Ze vallen niet allemaal binnen jouw straatje, maar wie weet zit er wat tofs voor je tussen :)
Ga ik opzoeken bedankt voor de tip.
Zal ik zeker even naar kijken ^^
- peter - schreef op dinsdag 16 juli 2013 @ 19:13:
woei, Daughter. Die heb ik dit jaar ongeveer op repeat maanden geluisterd. Ze komen in November weer naar NL. Dan ga ik eindelijk ook!
Jup 4 November in Nijmegen (tickets al klaarliggen :D) en 18 November in Paradiso. Trouwens staan zowel Daughter als Lucy Rose aankomende maand op Noorderzon in Groningen.

Reageren is niet meer mogelijk