hier komt alles te staan over genre's waar ik over blog of artiesten die ik tegen ben gekomen en graag wilde delen :)

Verslaafd aan Indiefolk?

Door -Cn- op dinsdag 16 juli 2013 00:01 - Reacties (7)
Categorie: Muziek, Views: 2.811

Muziek, iets wat ik eigenlijk geen dag kan missen. Onderweg in de trein, bus of lekker relaxed in het zonnetje heb ik altijd wel me oortjes of bluetooth speakertje mee. Bijna alle genres muziek vind ik aangenaam maar de laatste tijd ben ik gehersenspoeld door Indiefolk.

Vorig jaar was ik het web aan het afspeuren opzoek naar nieuwe muziek om op mijn mobiel te zetten en stuitten ik op Daughter. Een ontdekking waar ik heel erg blij mee was. De heerlijke melancholische muziek die hun maakte kreeg me in binnen enkele minuten helemaal "Zen". Na wat verder te graven had ik 1 ep gevonden van deze in 2010 opgerichte 3 koppige Engelse indiefolk band en deze heb ik helemaal grijs gespeeld. Na een aantal maanden hadden ze een 2de ep uitgebracht en ik kon me geluk niet op :) Daarnaast waren ze begonnen met hun eerste album. Na de aankondiging dat ze in de melkweg een headliner show zouden geven heb ik geen moment getwijfeld en ben ik er gelijk heen gegaan. Wat een ervaring was dat. Een volle zaal en iedereen is muisstil en golft mee op de heerlijke live muziek.

Hier hun eerste officiŽle Europese Single van hun album "If You Leave"


Ik kwam thuis en dit alles smaakte naar meer. Ik wilde meer muziek hebben waar ik heerlijk relaxed van kon genieten en zo begon de zoektocht naar meer indiefolk. Ik vond een handvol indiefolk artiesten waar ik mijn honger tijdelijk mee kon stillen en deze wil ik ook graag met jullie delen.

Lianna La Havas - Een Engelse indiefolk en soul zanger. Dit maakt een leuke combinatie die terug te horen in haar muziek. Ook zeker een aanrader

Lucy Rose - Ook Engels, al vanaf 2009 aan de weg aan het timmeren met indiefolk en folkrock. Heeft een super album gemaakt die ik met klem aanraadt als je van dit soort muziek houdt.

Een mooie single van haar recente album "Like I Used To"


Dus voor de aankomende tijd heb ik weer even wat om naar te luisteren :) als iemand tips heeft voor goeie indiefolk of in die richting dan hoor ik dat graag.

Ik stel U voor aan Anavae

Door -Cn- op donderdag 22 maart 2012 23:25 - Reacties (8)
Categorie: Muziek, Views: 2.759

Anavae

Een 5 koppige *Alternative Rock* band uit London en nog voor vele onbekend. Momenteel met nog maar zo'n 50k Views en 1,6k Subscribers op hun Youtube en druk bezig met hun eerste EP. Hiernaast zijn ze ook bezig met verschillende Gigs om enig bekendheid te creŽren in Engeland en de rest van Europa. Op dit moment hebben ze een halve EP gereleased en zijn deze nummers gratis te downloaden via hun Bandcamp en zijn ze momenteel druk bezig met het tweede deel van hun EP wat na verschijning (een deze weken ook gratis te downloaden zal zijn op hun Bandcamp page

Hun muziek spreekt mij in ieder geval erg aan en daarom leek het mij wel mooi om dit met jullie te delen hierbij hun eerste echte Single "World In A Bottle"Youtube
Bandcamp